Milanović poručio Kolindi

Ako nisi sposobna za debatu, nisi sposobna ni da vodiš Hrvatsku

  • 31.12.2019. 12:38

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović u centru pažnje je hrvatskh medija, nakon što je RTL saopštio da je savjetnica aktuelne predsjednice tražila prekid sučeljavanja zbog umora kandidatkinje za drugi mandat na Pantovčaku i predugog trajanja emisije.

Oglasio se Milanović porukom da je u sinoćnju emisiju RTL došao “teško prehlađen i pod temperaturom”, ali mu, kaže, ni u jednom trenutku nije palo na pamet da “svoje blage zdravstvene proleme” stavi ispred prava građana da vide i čuju šta kandidati za predsjednika Republike imaju da kažu.

– Umoriti se od jedne debate pred hrvatskim građanima čije povjerenje tražiš, šta to znači? Ako nisi sposoban dva sata da razgovaraš o temama koje muče Hrvatsku, nisi sposoban ni da vodiš Hrvatsku. Osim, ako razlozi i motivi za traženje prekida nisu nešto drugo – napisao je Milanović na svom Fejsbuk profilu.

Prethodno se na tviteru oglasio i Milanovićev portparol Nikola Jelić, koji je upitao zašto je Štab Grabar Kitarović sinoć “besramno lagao javnost”.

– RTL je potvrdio ono sto smo sinoć odmah rekli – da Štab Zorana Milanovića nije tražio prekid debate. Prekid je tražio Štab Kolinde Grabar Kitarović zašto su sinoć besramno lagali javnost – zapitao je Jelić.

Тагови: