Damir Škaro

Advokat bivšeg HDZ-ovog poslanika traži zabranu emisije o silovanju

  • 05.09.2019. 19:25

Krešimir Krsnik, advokat Damira Škare kojem je danas poslijepodne određen mjesec dana istražnog zatvora zbog optužbe da je 10. aprila silovao radnicu Autokluba Siget čiji je šef, zatražio je danas zabranu večerašnje emisije u kojoj bi trebala biti objavljena ispovijest silovane žene. 

Iz advokatske kancelarije Krsnika tražili su zabranu priloga u večerašnjoj emisiji "Provjereno" navodeći da su "takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima".

Škarin advokat traži zabranu emisije i prijeti novinarima

Škarin advokat se obratio novinarima nakon ispitivanja Damira Škare. 

"I mi smo vezani zakonom i vi ste pa smo zbog toga predali prijedlog da se današnje najavljeno emitovanje na Novoj TV u Provjerenom, da se to zabrani. Svako od nas ima pravo na obranu i dok god nije postupak dovršen, svi smo nevini", rekao je Krešimir Krsnik novinarima nakon što je Škari određen istražni zatvor.

Odluku suda o prijedlogu da se Provjereno ne emituje Škarina obrana još nije dobila. Krsnik je upozorio i da će poduzeti mjere protiv drugih medija. 
"Ja ću morati, u zaštiti interesa prava obrane i nas, ako ćete i dalje nastaviti pisati ovako kako ste pisali, a i inače pišete, ja ću morati protiv svih vas staviti kaznenu prijavu", rekao je Krsnik okupljenim novinarima. "Postupak je tajan. Vi ne možete iznositi činjenice iz ovog postupka. Ne smijete. Niste iznad zakona", poručio je Krešimir Krsnik medijima.

Škaro tvrdio na nije silovatelj

Škari je istražni zatvor određen zbog mogućnosti uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Radi se o dvama kaznenima djelima: spolnom uznemiravanju i silovanju. Nakon što je ispitan, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo je 30 dana istražnog zatvora, što je sud i potvrdio. Škaro je navodno na ispitivanju tvrdio da nije kriv. 

Škaru, kojeg je policija uhapsila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je doktorica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom avgusta. Žrtva je, pak, naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Dio ispovijesti silovane žene objavljen je u najavi večerašnje emisije "Provjereno" Nove TV. Novinari te emisije razgovarali su s njom prije nego što je Škaro uhapšen.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм