Crna Gora

Abazović i Medojević kandidati za šefa bezbjednosnih službi?

  • 28.09.2020. 08:39

Lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, mogući su kandidati vladajuće tročlane koalicije za funkciju potpredsjednika Vlade koordinatora svih bezbjednosnih službi, pišu podgoričke Dnevne novine.

List piše, pozivajući se na neimenovani izvor iz koalicije, da dok Abazovića otvoreno "guraju" ambasade zapadnoevropskih država u Podgorici, dotle Medojević, koji ne krije želju da obavlja dužnost vezanu za bezbjednost, za ovu funkciju ima podršku Demokratskog fronta, najjačeg konstituenta vladajuće koalicije, prenosi portal CdM.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović kazao je ranije da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne bezbjednosti ne budu "neozbiljni ljudi" i izričito tražio da lideri DF ne budu ministri u novoj vladi.

Sa druge strane, Medojević je kazao da jedino kriminalci i šverceri ne podržavaju njegovo učešće u Vladi.

Mediji su nedavno objavili da su lideri DF pod velikim pritiskom domaće javnosti, ali i ambasada EU, da ključna mjesta u takozvanim ministarstvima sile odbrane, unutrašnjih poslova, kao i čelne pozicije u Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost prepuste ljudima koji do sada nemaju teret nacionalističke retorike i koji nisu direktno vezani sa Srbiju i Rusiju.

Budući mandatar Zdravko Krivokapić trebalo bi ove nedjelje da počne neformalne konsultacije s vladajućim partijama oko sastavljanja Vlade.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок