Moj načelnik

Vlado Gligorić, kandidat SNSD u Čelincu: Bolje usluge svim građanima su NAŠ cilj

  • 06.11.2020. 18:07

Naš program za naredni četvorogodišnji period je usmjeren prema čovjeku, a realizovaćemo ga kroz pet ciljeva, ističe kandidat SNSD za načelnika Čelinca, Vlado Gligorić.

Dodaje kako su ciljevi: novi investicioni ciklus, nova infrastrukturna baza, demografski oslonac, ubrzan proces digitalizacije i bolji kvalitet života.

Šta ćete prvo da uradite ako budete izabrani za načelnika?

Čim preuzmem mandat načelnika Čelinca sa svojim timom uspostaviću kontakt s građanima, privrednim i društvenim subjektima i udruženjima građana kako bismo nastavili kontinuitet razvoja, u saradnji s Vladom Republike Srpske, institucijama i preduzećima.

Koji strateški projekti su neophodni vašoj lokalnoj zajednici?

Obezbjeđujući potrebnu infrastrukturu, stvaramo dugoročne pretpostavke za nove investicije realnog sektora, nova radna mjesta, ostanak mladih i obrazovanih ljudi, uz bolji životni standard. Novu infrastrukturnu bazu ćemo realizovati po tri osnova: izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija i modernizacija elektrodistributivne mreže i nastavak izgradnje i modernizacija putne infrastrukture. Plan nam je napraviti dobru saradnju s Banjalukom i susjednim opštinama. U dijelu vodosnabdijevanja,plan nam je da obezbijedimo kvalitetno snabdijevanje domaćinstava i u petoj visinskoj zoni, da završimo vodovod u Šnjegotini, Srednjoj i Velikoj, te da poboljšamo vodovod u Popovcu za okolna naselja. Nastavićemo s regulacijom i uređenjem korita rijeka. Jačanje kapaciteta komunalnih preduzeća „Vodovoda“, „Čistoće i zelenila“ i „Gradskog grijanja“ obezbijediće kvalitetnije usluge građanima.

Koliko je važna saradnja lokalne i republičke vlasti?

Saradnja lokalne i republičke vlasti je od izuzetnog značaja za razvoj Čelinca. Od 2007. godine, kada smo preuzeli vlast u Čelincu, zajedno s Vladom Republike Srpske uradili smo mnogo projekata. Samo neki od tih projekata su: izgradnja više vodovoda, kako u gradu tako i u mjesnim zajednicama, izgradnja i rekonstrukcija magistralnog i regionalnog puta kroz našu opštinu, izgradnja lokalnih i nekategorisanih puteva, izgradnja novih škola, centralna osnovna škola u Čelincu, kao i nove škole u Jošavci Gornjoj i Crnom Vrhu, zatim rekonstrukcija postojećih škola, kako centralnih tako i područnih u Čelincu, Jošavci i Dubravi Staroj, rekonstrukcija Srednjoškolskog centra i proširenje Dječijeg vrtića. Nastavili smo s regulacijom i uređenjem korita rijeke Vrbanje, Jošavke, Ukrine i Turjanice. Izgradili smo gradsko šetalište, kao i novi most „Srbija“. Pokrenuli smo projekte rekonstrukcije niskonaponske i srednjenaponske elektro mreže, kao i izgradnju novih trafostanica. Dajemo podršku sportistima, podržavamo kulturne institucije, stipendiramo studente i podržavamo omladinski aktivizam. Rekonstruisali smo Dom zdravlja i područne ambulante, a zdravstvena zaštita nam je jedan od prioriteta. Za sve pobrojano veliku podršku su dale republičke vlasti.

Kako vidite vašu zajednicu na kraju četvorogodišnjeg mandata?

Čelinac je lijepo mjesto za život. Nakon četiri godine vidim Čelinac još ljepšim, uređenijim i bolje povezanim s našim glavnim gradom Banjalukom i susjednim opštinama. Bolji privredni ambijent, rješavanje komunalnih pitanja i bolje usluge svim građanima su naš cilj.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.