Stanari usvojili nacrt budžeta za narednu godinu

  • 15.10.2020.18:54

Skupština opštine Stanari usvojila je nacrt budžeta za narednu godinu. Kasa za 2021. godinu je za 12 porcenata manja od ovogodišnje i iznosi oko 9.870.000 maraka.  

Budžet je, kaže prvi čovjek Stanara, razvojni, ali ima i socijalnu notu. 

"Ja ovdje sa zadovoljstvom mogu da kažem da ovaj nacrt budžeta za 2021. kao što su bili i prethodni zaista je razvojni, naravno sa dijelom socijalnim , to ne možemo izbjeći ali je 40 odsto i više ide za kapitalne investicije značajne za našu opštinu“, kaže Dušan Panić, načelnik opštine Stanari. 

Jedna od njih je i izgradnja puta R 474. Usvojena je odluka o prenosu prava svojine na nepokretnostima na Republiku Srpsku, radi realizacije tog projekta. 

"Negdje oko 60 dunuma je površine koju mi moramo izuzeti od vlasnika, završili smo dvije katastarske opštine Stanari i Ostružnja, i sada je na redu uveliko radimo katastarska opština Cerovica", kaže Panić.

Mnogo je urađeno, usvojene su brojne odluke, danas ali i prethodne godina, kažu u Stanarima. na kraju mandata osvrnuli su se na neke  od njih.

"To je određeni plan kapitalnih investicija koje je ova lokalna zajendica usvojikla to je svakako prsotrni plan u nacrtu eksploatacionih polja, olduke kada  je u pitanju strategija razvoja ove lokalne zajendice“, kaže Ostoja Stevanović predsjednik Skupštine opštine Stanari.

Tokom četvorogodišnjeg mandata održavanje sjednica je bilo u tolerantnoj klimi, kaže Stevanović. Demokratsku i tolerantnu atmosferu očekuju i u predstojećoj kampanji.

Tagovi: