Banjaluka

Stanarević: Uvjeren sam da će kandidati DEMOS-a biti u budućem sazivu Skupštine grada

  • 07.11.2020. 15:06

Gradski odbor Demosa sa optimizmom iščekuje 15. novembar i Izbore u Banjaluci, uvjeren da će se njihovi kandidati naći u budućem sazivu Skupštine grada, izjavio je Slobodan Stanarević, predsjednik banjalučke organizacije Demosa.

Sedmicu uoči izbora, Stanarević ističe da, sudeći po reakcijama sa terena, imaju razloga za optimizam i da gotovo da nema sumnje da će biti dio novog skupštinskog saziva i nove - stare vladajuće koalicije.

- Svaki izbori su test za političke partije, a pogotovo mlade, poput Demosa. Uvjereni smo, međutim, da ćemo i ovaj test uspješno položiti i da će nam birači ukazati povjerenje. Poslije 15. novembra, vidimo se kao važan dio vladajuće koalicije, koju će, ako je suditi po većinskom raspoloženju birača, i u iduće četiri godine predvoditi aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić - kazao je Stanarević.

On je naglasio da ne treba očekivati nikakav preokret u Banjaluci, čemu se nadaju opozicioni prvaci.

- Za birače, osnovni parametar treba biti to šta neko ostavla iza sebe, a ne šuplje priče i nerealna obećanja. A, ako gledamo šta je urađeno u protekle četiri godine, onda nemamo nikakve sumnje da Banjaluka ostaje na sadašnjem kursu - rekao je Stanarević