Predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a

Rajčević: Rejting Radojičića raste, cilj pobjeda u 80 odsto lokalnih zajednica

14:52, 29.10.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević rekao je danas u Banjaluci da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je rejting njihovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića u konstantnom rastu u odnosu na kandidata PDP-a i SDS-a Draška Stanivukovića.

Rajčević je na konferenciji za novinare u Sekretarijatu Glavnog odbora SNSD-a rekao da SNSD očekuje da će imati najmanje 13 odbornika u Skupštini Banjaluke.

"Očekujemo pobjedu u svim gradovima i u velikoj većini opština, a najubjedljiviju u Banjaluci. Želimo da ostvarimo proklamovani cilj i pobijedimo u 80 odsto lokalnih zajednica kada je riječ o izborima za načelnike i gradonačelnike", rekao je Rajčević.

On je dodao da je cilj SNSD-a i koalicionih partnera da se održi ekonomska stabilnost uprkos krizi zbog virusa korona, te da se obaveze iz budžeta ispunjavaju redovno.

"I da nakon krize ostvarimo ekonomski rast", poručio je Rajčević.

On je rekao da se Centralna izborna komisija BiH kada je riječ o SNSD-u ponaša diskriminatorski, te da imaju informacije da ta komisija razmatra mjere odgađanja izbora čemu se SNSD protivi i želi da se izbori održe 15. novembra.

Rajčević je rekao da treba naći način da nesmetano glasaju svi oni koji su zaraženi virusom korona i koji su u izolaciji.