Banjaluka

Pomoć kandidata SNSD-a: Topić donirao građevinski materijal porodici Marjanac

  • 29.10.2020. 17:49

Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka na predstojećim izborima Dragoslav Topić zajedno sa prijateljima donirao je materijal za izgradnju kako bi porodica Dalibora Marjanca iz Pavlovca kod Banjaluke konačno dobila dostojan krov nad glavom.

Trenutno njih devetoro žive u jednoj kući, a Dalibor sa suprugom i tri sina od devet mjeseci, dvije i tri godine smješten je u sobici od samo desetak kvadrata.

Zahvaljujući pomoći Dragoslava Topića Marjanci će konačno moći da naprave sprat na kući i tako dobiju adekvatne uslove za život.

„Ova pomoć koju smo dobili zahvaljujući Dragoslavu i njegovim prijateljima za nas znači novu nadu da ćemo u našoj kući naše sinove uspjeti da izvedemo na pravi put. Zato hvala ovim dobrim ljudima što su nas posjetili i ovako usrećili“, rekao je Dalibor Marjanac.

U porodici Marjanac niko nije zaposlen, zavise od socijalne pomoći i od onoga što Dalibor zaradi radeći na nadnicu. Upravo zato je Topić odlučio da je bolje da se manje novca potroši na kampanju kako bi pomogao onima koji trebaju krov nad glavom.

„Moramo pomoći višečlane porodice, jer su novi naraštaji koji ostaju u Srpskoj najbolji temelj njene budućnosti. Imati troje djece, kao što imaju naši domaćini, pravo je bogatstvo i red je da žive dostojanstveno u svojoj zemlji. Zato nisam htio da okrenem glavu od problema porodice Marjanac. Važno je da smo uspjeli da se organizujemo i uz malo odricanja pomognemo onima kojima će naš poklon zaista i više nego dobro doći“, istakao je Dragosalav Topić.

Dragoslav Topić i kao raniji odbornik u banjalučkoj skupštini, ali i kao ministar za rad, zdravlje, socijalnu zaštitu i izbjeglice u Livanjskom kantonu već je poznat po humanitarnom djelovanju. Pomoć koju je osigurao porodici Marjanac tako je samo nastavak njegovih nastojanja da se pomognu višečlane porodice i one u stanju socijalne potrebe.

(bl-portal.com)