Pavlović: Osnovaćemo Fond za razvoj privrede

  • 28.10.2020. 13:58

-U Prijedoru ćemo kada dođemo na vlast obezbijediti ravnopravnost svih poslovnih subjekata. Zbog ravnomjernog razvoja grada i mogućnosti jednakog zapošljavanja – rekao je danas na konferenciji za novinare Dalibor Pavlović, kandidat SNSD za gradonačelnika Prijedora.

On je najavio da će, ukoliko bude izabran za gradonečelnika, insistirati da poslove u gradu rade prijedorske firme. Planira unaprijediti konekciju sa republičkom vlašću i osnovati Fond za razvoj privrede.

- Već smo dogovorili da Vlada RS uplati deset miliona maraka na ime inicijalnih sredstva za pomoć privredi, a onda ćemo svake godine izdvajati iz budžeta grada dva miliona maraka kako bi smo oživjeli tu privredu.

Planirano je da 30 odsto tih sredstava bude nepovratno, a 70 odsto da ide kroz subvencije- naglasio je on i podsjetio da je u periodu od 2008. do 2019.godine Vlada RS kroz razne projekte u Prijedor uložila 144 miliona maraka.

– Zvaničnici RS-a u Prijedor bi češće dolazili da su bili pozivani. – rekao je Pavlović kritikujući lokalnu vlast koja u Prijedoru, kako je rekao, ne poziva predstavnike viših nivoa vlasti, pa čak ni one koji su iz ovog grada.

U prioritetu im je i pokretanje privrednih subjekata poput ribnjaka „Saničani, te osnivanje kancelarije za rad s dijasporom. Jednom godišnje organizovaće, kako je najavio, i konferenciju sa uspješnim Prijedorčanima u dijaspori.

- U sklopu gradske uprave planiram da otvorim kancelariju za dijasporu u kojoj će biti zaposlena tri čovjeka, Bošnjak, Hrvat i Srbin koji će stajati na raspolaganaju svim našim građanima u dijaspori, komunicirati s njima telefonom, elektronski ili lično kako bi bili informisani na pravi način- najavio je Pavlović. Pavlović je danas demantovao navode, kako je rekao, pojedinih zvaničnika, da je skupštinska većina koju je početkom 2019 godine predvodio SNSD zaustavila razvoj grada.

– Naprotiv, ta skupštinska većina je podržala sve odluke za nesmetano funkcionisanje grada. Stojim iza ovih tvrdnji, jer sam tad predvodio skupštinsku većinu.Krajnje je nisko svoj nerad od 16 godina prebacivati na skupštinsku većinu.- naglasio je Pavlović stava da je u tom periodu, kako je rekao, zakazala gradska uprava i pravna služba gradonačelnika. 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)