Prijedor

Pavlović: Dogovorena investicija od šest miliona KM za zaštitu od poplava

  • 11.11.2020. 12:47

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da je sa Agencijom za koordinaciju projekata u poljoprivredi i vodoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dogovoreno da u narednih 30 dana bude raspisan tender za čišćenje i uređenje korita rijeke Gomjenice.

"Vrijednost tih poslova će biti šest miliona KM. To je ono što je neophodno gradu da bismo se zaštitili od poplava. U razgovorima smo i sa "Vodama Srpske" da u narednoj godini bude sanirano i očišćeno korito rijeke Sane", rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio da će posebnu pažnju posvetiti savjetima mjesnih zajednica, da bi im se vratio dignitet i značaj, jer se njihovi prijedlozi malo ili nikako uvažavaju, te da će se njihovi planovi i programi donositi prije usvajanja budžeta.

"Razmotrićemo i teritorijalnu reorganizaciju jer je sada više sela ili naseljenih mjesta spojeno u jednu mjesnu zajednicu, kao i budžetske mogućnosti da bar predsjednici savjeta mjesnih zajednica imaju neku nadoknadu za svoj angažman da bi radili ažurnije i kvalitetnije", dodao je Pavlović.

On je pozdravio i izjave direktora Republičke uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljke Predragović kojima je jasno dala do znanja da su rješenja koja su podijeljena i koja se dijele za zemljišta građana novih naselja u Prijedoru potpuno legalna.

"Postojale su razne priče kojima su politički protivnici pokušali da preplaše naše građane da su to lažna rješenja, što smatramo da nije korektno i ispravno jer su pokušali da preplaše ljude. Rješenja su potpuno legalna i zahvalan sam joj što je objasnila našim građanima o čemu je riječ", naglasio je Pavlović.

On je dodao da postoje razni medijski pritisci i udari na njega kao kandidata za gradonačelnika Prijedora.

"To je sve neka politička borba i sve ono što se piše negativno o meni lično i o partiji koju predstavljam, rekao sam na početku kampanje da ništa neću demantovati ni komentarisati, a svakome ko piše stvari koje nemaju veze sa istinom neka je na čast. Ja kao kandidat idem pravcem kojim sam krenuo od samog početka, bez lažnih optužbi, vrijeđanja prema bilo kojem kandidatu ili političkoj opciji", poručuje Pavlović.