Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" upozorava na moguće prevare

  • 11.11.2020. 11:31

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu", koju čine sve srpske političke stranke u ovom mjestu, danas je upozorila na moguće izborne prevare glasovima u odsustvu za Srebrenicu u mjestima u Federaciji BiH.

Iz ove koalicije navode da raspolažu sa provjerenim informacijama da je na spiskovima za glasanje za Srebrenicu u odsustvu u Živinicama, Tuzli, Lukavcu, Gradačcu, Srebreniku, Banovićima, Ilijašu, Vogošći i još nekim mjestima u FBiH, među 1.550 registrovanih birača i da trećina više ne živi u tim sredinama jer su davno odselili ili umrli.

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" ukazuje da se sprema izborna krađa, odnosno inžinjering u kojem će umjesto osoba koje su umrle i ne žive u tim mjestima glasati druge osobe koje nemaju nikakve veze sa Srebrenicom, jer nad tim biračkim mjestima potpunu kontrolu imaju Bošnjaci koji će glasati za njihovog kandidata.

U saopštenju se ističe da Centralna izborna komisija BiH nije ažurirala biračke spiskove.

Iz ove koalicije navode da se na spiskovima na biralištima u bošnjačkim naseljima u Srebrenici nalazi veliki broj birača koji žive u inostranstvu i nisu dolazili ni na prethodne izbore, a neće doći ni ove godine zbog epidemiološke situacije, a umjesto njih će glasati drugi, čime se čini izborna prevara i krađa.

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" pozvala je CIK BiH da omogući poštene izbore, te članovima biračkih odbora i posmatračima da vode računa i reaguju u slučaju pokušaja izbornih manipulacija, kao i da izbori proteknu demokratski i mirno uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)