Doboj

Jerinić: Ubjedljiva pobjeda SNSD-a

  • 16.10.2020. 13:37

Gradski odbor SNSD-a Doboj obilježio je danas početak izborne kampanje lijepljenjem prvog plakata i predstavljanjem kandidata ove stranke za lokalne izbore u novembru.

Kandidat ove stranke za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić rekao je da očekuje ubjedljivu izbornu pobjedu SNSD-a, kako bi uz podršku lokalnih odbornika i zajedno sa Vladom Republike Srpske i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom nastavio realizaciju započetih projekata.

"Podrška građana potrebna je da kao gradonačelnik nastavim ono što je započeto. Da imamo stabilnu skupštinsku većinu, da nas ne može niko ucjenjivati, već da radimo u interesu građana", izjavio je Jerinić novinarima.

On navodi da su u Doboju tokom protekle dvije godine vidljive pozitivne promjene.

Nosilac liste SNSD-a Sanja Vulić poručila je da je ova stranka uvijek uz svoj narod.

"Ovo okupljanje koje se desilo u Doboju je najbolji primjer šta znači kada se svi udružimo i svi razmišljamo s ciljem prosperiteta i razvoja grada", izjavila je Vulićeva, koja vjeruje u ubjedljivu izbornu pobjedu liste, sa oko 20 odborničkih mandata i 26.000 glasova podrške građana.

Ona ocjenjuje da će Jerinić dobiti podršku oko 30.000 građana kako bi se nastavio razvoj s ciljem modernizacije i razvoja ove lokalne zajednice.

Prema podacima Centralne izborne komisije, na području Doboja je ovjereno 85 političkih subjekata, od kojih su 34 nezavisna kandidata, 47 političkih stranaka i četiri koalicije.

Za gradonačelnika su se kandidovali Boris Jerinić ispred SNSD-a, Srđan Todorović ispred SP-a i Cvijan Filipović ispred SDS-a.