Dodik uvjeren u izbornu pobjedu SNSD-a i Igora Radojičića

19:43, 16.10.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je uvjeren u izbornu pobjedu SNSD-a i kandidata koalicije "Okupljanje za Banjaluku" za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Obraćajući se večeras na banjalučkom Trgu Krajine povodom početka predizborne kampanje, Dodik je rekao da Igor Radojičić i njegov tim imaju potpunu podršku SNSD-a.

Dodik je naveo da će SNSD zajedno sa koalicionim partnerima imati načelnike u najmanje 80 odsto opština.

On je rekao da SNSD iza sebe ostavlja niz projekata od suštinskog i životnog značaja za grad Banjaluku.

"U Banjaluci vidimo izgrađen istočni i zapadni tranzit, četiri nova mosta na Vrbasu, mnoge infrastrukturne projekte, auto-puteve. U naredne četiri godine grad Banjaluka biće spojen auto-putem sa Beogradom, to nam je politički i svaki drugi cilj", istakao je Dodik.

On je rekao da je u Banjaluci za vrijeme vlasti SNSD-a uloženo više od milijardu KM u različite infrastrukturne projekte, ističuči da je zato danas Banjaluka drugačija, ljepša i bolja i da pripada svima koji žive ovdje i koji dolaze u grad da ga posjete.

"SNSD je napravio Banjaluku glavnim gradom Republike Srpske. U Banjaluci na godišnjem nivou ima više od pet milijardi depozita. Banjaluka je centar političke vlasti u Republici Srpskoj i to ona zaslužuje", istakao je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost i koalicionim partnerima za koje je naveo da su okupljeni oko činjenice da Igor Radojičić nesumnjivo zaslužuje da dobije ne samo ovaj mandat, već da ovaj grad vodi u još nekoliko mandata.

On je rekao da je Banjaluka grad mladosti ali i da vodi računa o penzionerima, te da ima više zaposlenih kao rijetko koji grad na prostoru bivše Jugoslavije nego što je imao prije rata.

Lider SNSD-a je podsjetio da su veliki infrastrukturni projekti urađeni u Istočnom Sarajevu, Trebinju, u Andrićgradu, odnosno Višegradu.

 

 Dodik je rekao da zbog pandemije virusa korona nije vrijeme za velika okupljanja u predizbornoj kampanji, dodajući da će se u tom pogledu morati pokazati odgovornost svih ljudi, jer se time pomaže zdravstvenom sistemu Republike Srpske i zdravstvenim radnicima.

On je rekao da treba odati poštovanje i podršku svim medicinskim radnicima u Republici Srpskoj i direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladi Đajiću.

Prije obraćanja zvaničnika SNSD-a na Trgu Krajine do Trga je stigla auto-povorka sa aktivistima svih članica koalicije "Okupljanje za Banjaluku" , koja je prošla sa parkinga na Malti do "Krajiške kuće" u centru grada.

Na pješačkoj stazi na dionici od Malte do Bulevara cara Dušana postavljeni su promotivni štandovi svih 10 članica ove koalicije.

Na Trgu su večeras predstavljeni kandidati SNSD-a za odbornike u Skupštini grada Banjaluka i nosilac liste Srđan Amidžić.

Ovom događaju prisustvovali su predsjednik i potredsjednik SNSD-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić, predstavnici i aktivisti koalicije "Okupljanje za Banjaluku".

 (Foto: Aleksandar Čavić)