Lider SNSD-a

Dodik: Ozbiljno shvatamo epidemiološku situaciju, obustavljamo okupljanja

  • 25.10.2020. 14:50

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ova stranka želi da pokaže da ozbiljno shvata epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i od sutra obustavlja sva javna okupljanja, te prelazi na individualnu kampanju.

"Republički štab za vanredne situacije večeras će donijeti određene mjere, a SNSD želi da pokaže da uvažavamo situaciju i apelujemo da ljudi izbjegavaju bilo kakva okupljanja jer su se ona, u suštini, pokazala kao najveći razlog širenja zaraze", rekao je Dodik novinarima u Čelincu gdje se sastao sa kandidatom za načelnika opštine i odborničkim kandidatima SNSD-a.

Dodik je pojasnio da od sutra neće organizovati ovakve skupove na terenu, uz napomenuo da je SNSD jedina partija koja je mogla da okupi više hiljada ljudi.

Lider SNSD-a je zahvalio zdravstvenim radnicima i ljekarima u Republici Srpskoj, koji ne pokazuju umor u borbi protiv epidemije korona virusa, koji se širi.

On je napomenuo da SNSD dobro stoji, odnosnno da nema nijedan problem u Banjaluci, Trebinju, Čelincu, Doboju, Modriči, Bijeljini, Zvorniku i mnogim drugim mjestima u kojima očekuje sigurnu pobjedu svojih kandidata za načelnike i gradonačelnike i većinsku podršku listama SNSD-a.

SNSD je u Čelincu zajedno sa ostalim koalicionim partnerima pokazao zrelost, jer je, kako je pojasnio, učinio sve da se izgled Čelinca promijeni, jer se ulagalo u infrastrukturu, škole, sportsku dvoranu.

"Prije dvije godine, kada smo počeli da gradimo most u Čelincu, neki su to pokušavali da spriječe i prikažu kao nešto nebitno. Sada vidimo da je ovaj most jedan od najboljih objekata koji smo radili", rekao je Dodik i dodao da političari ne vrijede prema tome šta pričaju, već šta ostavljaju iza sebe.

Dodik je napomenuo da iza sebe u Čelincu vidi izgrađen novi most koji nije samo u funkciji tranzita preko rijeke, već u funkciji riješavanja ozbiljnog problema uskog prolaza vode koji je 2014. godine doveo do katastrofalnih poplava, ali već 2019. visoka voda nije mogla poplaviti Čelinac zahvaljujući velikom rasponu korita i stubova mosta.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Čelinac Vlado Gligorić rekao je novinarima da su lokalna zajednica i vlade Republike Srpske i Srbije zajednički napravili novi most "Srbija", koji je simbol Čelinca.

"SNSD ide u kampanju i zajedno sa kolaicionim partnerima očekujemo ubjedljivu pobjedu za načelnika opštine Čelinac i dovoljan broj odbornika da poslije izbora formiramo stabilnu skupštinsku većinu", istakao je Gligorić.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da je informisao Dodika o svim projektima koji su urađeni u ovoj lokalnoj zajednici, kao i o trenutnim aktivnostima.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.