Predsjednik PDP 1999

Đorđević: Radojičić za gradonačelnika, Stanivuković trenutno nije sposoban

  • 29.10.2020. 13:21

Predsjednik PDP 1999 Siniša Đorđević rekao je danas da ova stranka na predstojećim lokalnim izborima podržava kandidaturu SNSD-ovog Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke, jer smatraju da kandidat PDP-a i SDS-a Draško Stanivuković u ovom trenutku nije sposoban da vodi najveći grad u Republici Srpskoj.

Đorđević je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da Stanivuković, bez obzira na svoju mladost i ideje, trenutno nije sposoban da obavlja gradonačelničku funkciju.

"Čak i da se desi da postane gradonačelnik, on to neće biti", istakao je Đorđević.

On je pojasnio da Branislav Borenović i Igor Crnadak žele preko Stanivukovića da ostvaruju svoje ciljeve, lične interese i učestvuju u vlasti.

"Nadam se da će građani prepoznati tu politiku ličnih interesa i borbe za vlast, a ne za boljitak građana", poručio je Đorđević.

On je rekao da je PDP 1999 formiran na izvornim principima PDP-a, koje sadašnji PDP nije ostvario, a to je da bude kohezivni faktor između najjačih stranaka poput SDS-a i SNSD-a.

"Mi smatramo da Srpskoj ne trebaju svađe i tenzije već program nacionalnog pomirenja i konsenzus u smislu da se Republika ne bi urušavala", istakao je Đorđević.

Član Predsjedništva PDP 1999 Tihomir Gligorić je dodao da je ta stranka već podržala kandidaturu Borisa Jerinića za gradonačelnika Doboja.

Član Predsjedništva PDP 1999 Milenko Vračar, koji je i nosilac liste odbornika za Skupštinu Banjaluke i bivši republički ministar finansija, rekao je da ova stranka nudi pet prijedloga za ekonomski progres Banjaluke.

Riječ je o tome da u Banjaluci treba osnovati naučno-tehnološki park, te smanjiti parafiskalne namete, a neke o njih, gdje god je to moguće, ukinuti zarad umanjenja opterećenja privrede.

"Potrebna je afirmacija javno-privatnog partnerstva, stranih direktnih investicija i međugeneracijske solidarnosti, socijalne uključenosti i zadrugarstva", rekao je Vračar.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)