Hrvatska

Zvijezdi serije "Krim tim 2" ugrožen život, stavljen u komu

12:55, 14.01.2020.
Izvor: 24sata
Bivši policijski inspektor Leon Lučić u utorak je zbog teških povreda opasnih po život, koje je dobio u tuči u Draganiću prošle sedmice, iz karlovačke Opće bolnice prebačen u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava.

Potvrdio je to Hini direktor karlovačke bolnice Ervin Jančić, napominjući kako je riječ o posljedicama tuče u Draganiću.

Portparolka karlovačke Policijske uprave Andreja Penard rekla je kako policija o tom događaju neće izvještavati dok ne završi kriminalističko istraživanje. Navela je da su mediji 11. januar, dan nakon te tuče, dobili informaciju po kojoj se radilo o prekršaju remećenja javnog reda i mira te da je započelo kriminalističko istraživanje. 

Iz policije nisu potvrdili medijske informacije da je riječ o mogućoj iznudi novca.

Voditelj karlovačkog Centra 192 Davorin Janković saopštio je u subotu da se 10. januara oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića dogodio fizički sukob više muškaraca, te da su dvojica od njih u dobi od 48 i 38 godina teško povrijeđeni, a jedan 48-godišnjak lakše.

Uz Lučića je u karlovačku je bolnicu u petak bio doveden još jedan muškarac, a direktor Jančić rekao je kako on nije bio hospitalizova, već "pregledan, obrađen te s ocjenom stanja pušten, a ne zadržan“.

Upitan je li tačno da je Lučić, koji je javnosti poznat kao protagonist televizijske serije “Krim tim 2”, jutros u Zagreb prebačen u stanju kome, odgovorio je kako može potvrditi samo da je bio u stanju teških tjelesnih povreda opasnih po život.