Priznao šverc skanka u Austriji

Zoran Simić osuđen na tri godine zatvora

13:51, 14.08.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Sud BiH proglasio je Zorana Simića krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojne droge i osudio ga na tri godine zatvora.

Presuda je donesena nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije. 

U izrečenu kaznu Simiću se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 26. septembra do 19. decembra 2018. godine, dok mu se protivpravno stečena imovinska korist u iznosu od 10.000 KM oduzima, saopšteno je iz Suda BiH. 

Zoran Simić bio je član grupe koju je od oktobra 2017. do septembra 2018. godine, na području BiH i Austrije organizovalo lice čiji su inicijali N.M. radi proizvodnje i neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke marihuane skank. 

Ovoj grupi su, pored Simića, pristupili Milutin Vukosavljević, Momčilo Zirojević i druga njima poznata lica koja su radi pribavljanja imovinske koristi vršila proizvodnju i neovlašteni međunarodni promet droga.