Osuđeni za teško ubistvo

Zoran Pantić izručen iz Švajcarske u Bijeljinu

  • 21.10.2019. 22:50

Osuđeni za teško ubistvo Zoran Pantić izručen je iz Švajcarske u Republiku Srpsku i od večeras se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Bijeljini, potvrđeno je Srni u ovom zavodu.

Pantić, koji je zbog ubistva šestočlane porodice Isić iz Teslića prije 25 godina osuđen na 12 godina i 10 mjeseci zatvora predat je na osnovu naloga za prijem izdatog od Osnovnog suda u Bijeljini od 4. decembra 1995. godine.

On je prije 24 godine pobjegao iz zatvora u Bijeljini, a uhapšen je u Švajcarskoj.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je ranije Srni da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali Pantić u Švajcarskoj, gdje je sklopio brak sa državljankom te zemlje, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo.

"Lice je preuzelo identitet svog brata, odnosno posjedovao je lična dokumenta na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije", istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske o mjestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švajcarske su uhapsili bjegunca.

"Ovo je još jedan primjer istrajnog rada policijskih službenika MUP Republike Srpske koji i poslije 24 godine od bjekstva osuđenog nisu odustali od traganja i privođenja pravdi, te time bar koliko toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtava", istakla je Miljanovićeva.

Advokat Miodrag Stojanović rekao je ranije Srni da Pantić namjerava da pokrene obnovu postupka za teško ubistvo.

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина