Grude

Znatiželja ga skupo koštala: Aktivirao zolju i ostao bez šake

  • 21.04.2019. 20:08

Snažna eksplozija juče je odjeknula u mjestu Dubrave, opština Grude. Tridesetogodišnji A. B. u svojoj kući aktivirao je ručni bacač, takozvanu zolju i prilikom eksplozije zadobio je teške povrede.

Zolju je aktivirao u ostavi koja je naslonjena uz kuću, a prilikom detonacije ostao je bez šake.

"Sinoć je hitno operisan u SKB Mostar, gdje mu je amputirana lijeva šaka, a zadobio je i povrede na nozi", rekao dežurni tužilac, dodavši da je u pitanju nesrećan slučaj, prenosi Faktor.

Sve se desilo iz puste znatiželje. Navodno, ističe tužilac, nije znao ni o čemu je riječ. Prouzrokovana je i materijalna šteta na vozilu i kući, ali na svu sreću, ljudskih žrtava, izuzev teških tjelesnih povreda, nije bilo, iako su svi ukućani bili u tom momentu u kući i ispred nje. Naime, parkirano vozilo je spasilo djecu koja su se igrala ispred kuće.

"Vozilo je bilo parkirano ispred ostave, a djeca su se igrala u neposrednoj blizini vozila. Sreća pa je vozilo bilo parkirano tu, pa je zaštitilo djecu", rekao je tužilac.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.