Zvijezda rijaliti programa

Zmaj od Šipova završio iza rešetaka

  • 04.09.2019. 19:20

liju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, sudska policija lišila je slobode i sprovela od rodne kuće u Šipovu sve do Kazneno-popravnog zavoda “Tunjice” u Banjaluci. Zvijezda rijaliti programa uhapšena je po naredbi  Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Iz Sudske policije Republike Srpske kažu da Ilija Grahovac nije pružao otpor pri hapšenju. Uhapšen je jer se nije pojavljivao na ročištima u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu, pa je postupajući tužilac bio prinuđen da zatraži pomoć policije. 

Ročište je bilo zakazano zbog optužnice da je Grahovac nanio tjelesne povrede jednom mladiću u aprilu prošle godine. Zmaj više neće imati izbora da se ogluši o poziv suda, jer će, ako ne doborovoljno, na ročište ići prinudno.

"Imajući u vidu da se imenovani nije odazivao na poziv suda, mi smo izvršili naredbu za njegovo prinudno dovođenje, tačnije lišenje slobode i njegovo dovođenje u KPZ i pritvorsku jedinicu u Banjaluci.
Sve dalje aktivnosti su u skladu sa naredbama Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, a pretpostavka je da će lice biti sprovođeno na sudska ročišta u Osnovnom sudu u Mrkonjiću u narednom period", kaže Željko Dragojević, direktor sudske policije.

Advokat Grahovca, Duško Tomić, bijesan je zbog hapšenja klijenta. Tomić uvjerava da nijedan od njih dvojice nije primio poziv za ročište, te je, kako kaže, nečuveno što je Ilija lišen slobode.

"Sada ja tražim sudiju da mi da rješenje o hapšenju da vidim šta je uradio. Sljedeći pretres je zakazan za 12. septembar. Ti njega možeš hapsiti dan ranije, 11. septembra, da ga osiguraš za pretres, ali ne možeš ga hapsiti 4. septembra, osam dana prije suđenja. Gdje to ima na svijetu, a plus što mu sude za nešto za šta je trebalo da bude heroj. Ilija voli kravu više od svoje majke", kaže Duško Tomić, advokat Ilije Grahovca.

Ovo je samo jedna u nizu pravnih bitaka Ilije Grahovca. Na teret mu se stavljala prodaja oružja, nanošenje teških tjelesnih povreda, ali i izazivanje stanja opšte opasnosti.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)