Uhapšen u četvrtak ujutru

Zmaj od Šipova štrajkuje glađu

  • 06.09.2019. 12:51

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, koji je uhapšen u četvrtak ujutru na imanju u Šipovu, u teškom je zdravstvenom stanju, rekao je za "Novosti" njegov advokat Dušan Tomić.

Kako "Novosti" saznaju, otkada je u četvrtak uhapšen i odvezen u zatvor Tunjice, Grahovac ništa nije jeo niti je kap vode uzeo u usta.

"Plašim se za njegovo zdravlje, a ne želi da se pojavi kod sudije za koga smatra da ga je, mimo prava i pravde, smjestio u pritvor", priča Tomić i dodaje:

"Po cijenu života, a ne slobode, neće da se pojavi kod tog sudije za koga smatra da ga maltretira, na razne načine, skoro godinu dana od kada traje suđenje za nanošenje navodne lake telesne povrede meštaninu, koji mu je nožem rasporio kravu. Sudska odluka je nevjerovatna, sud mu je odredio najtežu mjeru pritvor, mada postoje druge, blaže mjere, kako bi se obezbedilo prisutvo optuženog ili bilo koga drugog na sudu", istakao je Tomić.

Advokat poznatog rijaliti učesnika je napisao žalbu na određeni pritvor, u kojoj on i njegov branjenik traže izuzeće sudije, koji je Grahovcu odredio pritvor i poručuje da je krajnje vrijeme da se pravo i pravda, u istinskom smislu, okrenu i prema Zmaju od Šipova, koji ima oko 400 grla stoke o kojoj sada nema ko da brine.