Rodoljub Gajić

Živio od Krunićeve plate: Radnik "Sektor Sekjuritija" osumnjičen za učešće u ubistvu

19:10, 11.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Rodoljub Gajić iz Banjaluke, radnik firme "Sektor Sekjuriti", predat je u nadležnost Republičkog tužilaštva. Gajić se dovodi u vezu sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, potvrđeno je u MUP-u. 

Uhapsili su ga, sinoć, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet. Nezvanično, Gajić je priznao umještanost u slučaj. 

"Da je učestvovao 22. aprila ove odine u Glamočanima kod Banjaluke u krivičnim djelima teško, kao i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu Slaviše Krunića, kao i na štetu Žarka Pavlovića, krivično djelo u pokušaju na štetu Gorana Ilića. Ovo lice je radnik Sektor Sekjuritija i ovo lice se sumnjiči da je učestvovao u pripremama i izvršenju navedenih krivičnih djela", kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Gajić je sedam godina radio u Krunićevoj firmi a bio je angažovan i na obezbjeđenju supruge i djece ubijenog. Kako nezvanično saznajemo, on je odavao informacije o Kruniću i njegovom kretanju osumnjičenima za ubistvo, Emiliju Baldi i Benediju Đukanoviću. Mnogi koji poznaju Gajića, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ogoročeni su zbog informacija koje su stigle o njegovoj umještanosti u slučaj ubistva. 

Policija je u toku istrage ubistva Slaviše Krunića ranije uhapsila Emilija Baldu, kome je određen jednomjesečni pritvor, dok se za Benedijem Đukanovićem, još traga. 

"On je još uvijek da kažem u bjekstvu, za njim je aktivna naša potjernica. Tako da to je lice za kojim još uvijek tragaju sve policijske agencije", kaže Miljanović.

Slaviša Krunić, banjalučki biznismen, vlasnik nekoliko kompanija među kojima je i Sektor Sekjuriti, kompanija za obezbjeđenje u kojoj je godinama bio zaposlen i uhapšeni Rodoljub Gajić, ubijen je 22 aprila u blizini porodične kuće u Glamočanima kod Banjaluke u klasičnoj sačekuši. Tada je ubijen i njegov pratilac Žarko Pavlović sa Pala a ranjen vozal Goran Ilić. U pucnjavi je ubijen i jedan od napadača, Željko Kovačević.