Stravična nesreća na putu Beograd - Niš

Žikica (19) poginuo prvog radnog dana, otac očajan: "Preživo sam rat na Kosovu, ne znam kako ću ovo"

  • 30.11.2019. 08:02

Na auto-putu Beo­grad - Niš, kod mjesta Gornja Trnava, tri osobe su poginule, a osam je po­vrijeđeno, kada je na kombi kragujevačkih tablica, koji je zbog kvara stajao u zaustavnoj traci, naletio šleper kojim je upravljao G. B. (46) iz Kraljeva.

Najveća tragedija ovoj saobraćajnoj nesreći zadesila je Igora Veličkovića (45) iz Rače Kragujevačke, koji je u stravičnom udesu izgubio sina Žikicu kome je to trebao biti prvi dan na poslu.

Jedva je smogao snage da izusti da je sa sinom i kolegama krenuo na put, da su porijeklom iz Obilića sa Kosova i Metohije. Preživjeli su, kaže, rat, ali ne zna kako će preživeti gubitak sina.

- Pošli smo da radimo zajedno, imali smo neke planove. Kada se kombi pokvario neko je izašao napolje, neko nije. Bili smo propisno parkirani u zaustavnoj traci. Zvali smo telefonom da kažemo da kasnimo i čekali smo šlep-službu.

U jednom trenutku mislim da smo svi vidjeli kako kamion u punoj brzini ide ka nama, ali smo vjerovali da će proći pored nas. Ali, desilo se najgore - ispričao je Veličković.