Žena u Hrvatskoj nasjela na staru prevaru, u trenu ostala bez više hiljada kuna

  • 17.02.2020. 15:22

Policija u Labinu u Istri zaprimila je prijavu 67-godišnjakinje da je prevarena za nekoliko hiljada kuna.

Naime, žena je 14. februara oko 11.30 sati prolazila naseljem Kature u Labinu, kada je nepoznati muškarac s tla podigao narukvicu te joj je ponudio da je prodaju i podijele novac jer su je oboje pronašli. U tom trenutku prišao im je muškarac, koji je htio otkupiti narukvicu za novčani iznos od 10 hiljada kuna.

Kako kod sebe nije imao dovoljno novca zamolio je oštećenu da mu posudi novac i preda drugom muškarcu te da zadrži nakit dok joj ne vrati dug. Budući da se muškarac nije vraćao s novcem, žena je shvatila da je prevarena i da nije riječ o zlatu, već o bezvrijednom nakitu.

Policija traga za prevarantima te upozorava građane na ovaj oblik prevare, poziva ih da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Iz policije takođe savjetuju građane da na ovakve prevare skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće u njima postaju žrtve.

"U slučaju da, usprkos oprezu, do prevare ipak dođe, policiji će pomoći ukoliko upamtite izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, mladeže i slično), kao i karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) ili druge podatke o počiniocu koji bi policijskim službenicima mogli koristiti", napomenuli su iz policije.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.