Druga osoba teško povrijeđena

Žena poginula u strašnoj nesreći u Splitu, vozač poznati diler

  • 14.08.2019. 07:41

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u Splitu na raskrsnici ulica Hrvatske mornarice i Domovinskog rata, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema prvim informacijama iz policije, jedan pješak je poginuo, a druga je osoba teško povrijeđena. Policija je potvrdila da su u nesreći učestvovala dva automobila, ali detalje za sada ne otkriva.

Do nesreće je, kako pričaju svjedoci, došlo nakon što je vozač automobila prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Udario je dvoje pješaka, muškarca i ženu, pri čemu je srušio semafor i tri stuba uz pločnik.

Saobraćaj je u tom dijelu grada zaustavljen, policija obavlja uviđaj.

Kako je ispričao jedan svjedok za Slobodnu Dalmaciju, sudarili su se Golf i BMW, a iz Golfa je izašao poznati splitski diler koji je upravljao vozilom. Radi se o 33-godišnjaku osuđivanom na zatvorsku kaznu zbog preprodaje dva i pol kilograma marihuane.

"Čuo sam udar dva automobila, okrenuo se i vidio Golf kako udara u stup semafora pa u pješake, ženu i muškarca. Vjerojatno je izgubio kontrolu nad vozilom nakon sudara s BMW-om. Mislim da je Golf išao iz Ulice Slobode prema Poljudu tj. u Ulicu Hrvatske mornarice, a da je BWM išao iz smjera Poljuda skrenuti ulijevo u Ulicu Domovinskog rata. Tada sam vidio vozača Golfa, za kojeg znam da ima dosje, kako se svađa sa ženskom sobom koja je izašla iz BMW-a. Za to vrijeme su na cesti ležali oboreni pješaci, žena koja se nije micala i muškarac koji je jedva davao znakove života", ispričao je svjedok za Slobodnu.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.