Gradiška

Žena lažno prijavila da joj je oteta torbica sa novcem

  • 25.03.2019. 11:21

Žena čiji su inicijali R.S. /40/ iz Gradiške osumnjičena je da je lažno prijavila da su je u tom gradu presrela dva nepoznata muškarca i otela joj torbicu sa novcem i ličnim dokumentima.

Pripadnici Policijske uprave Gradiška lišili su R.S. slobode zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo lažnog prijavljivanja krivičnog djela, saopšteno je iz te policijske uprave. 

U saopštenju se navodi da je Policijskoj stanici Gradiška juče oko 12.15 časova žena prijavila da su je u Ulici Obala vojvode Stepe presrela dva nepoznata muškarca, te od nje "otuđili torbicu sa ramena u kojoj su se nalazili novac i lična dokumenta". 

Postupajući po prijavi, a na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici utvrdili su da je R.S. lažno prijavila krivično djelo, ističe se u saopštenju. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da R.S., nakon ispitivanja, bude puštena na slobodu, a da po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv nje nadležnom tužilaštvu bude dostavljen izvještaj za krivično djelo lažnog prijavljivanja krivičnog djela.