Kompjuterska prevara

Žena (30) iz Gane ojadila firmu iz Teslića

  • 13.04.2020. 11:06

Protiv državljanke Gane i Holandije (Nizozemske) M. A. Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj zbog prevare putem interneta na osnovu koje je firma iz Teslića oštećena za 56.000 KM.

Iz PU Doboj saopšteno je da se M. A. sumnjiči za krivična djela neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka i krivično djelo kompjuterska prevara.

"Osoba je osumnjičena da je početkom maja 2018. godine, izvršio presretanje komunikacije između privrednog društva iz Teslića i privrednog društva iz Italije, te umjesto računa privrednog društva iz Teslića, ona je unijela broj svog žiro-računa na fakturi za plaćanje, na koji je privredno društvo iz Italije izvršilo isplatilo novac", navodi se u saopštenju.

Lice M. A. za sebe je ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 56.000 maraka, a za koji iznos je oštećeno privredno društvo iz Teslića.

Kako ATV nezvanično saznaje, riječ je o Milvi Adomako (1990). Ona ima dvojno državljanstvo, Gane i Holandije (Nizozemske).

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj da Afrikanci "nasamare" državljane BiH.

Naime, minule godine, naivni Dobojlila platio je Valeriji Gomez iz Obale Slonovače 700 evra kako ona ne bi objavila njegove video snimke sa eksplicitnim sadržajem, potvrđeno je za Srpskainfo.

Ovaj srednjovječni muškarac nije očekivao da će mu nastati toliki problemi u životu zbog kratkog video sastanka s nepoznatom mlađom ženom.

Taj krajnje neobičan slučaj desio se prošle godine, a policija je tek sada upjela pronaći osobu koja je ucjenjivala ovog čovjeka.

Iz Policijske uprave Doboj su tada potvrdili, navodeći inicijale, da su protiv Gomezove podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Dodali su da je Gomezova 4. februara prošle godine preko aplikacija Fejsbuk i Mesindžer stupila u kontakt sa oštećenim Dobojlijom.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина