Okružni sud u Doboju

Zbog ubistva sugrađanina 13 godina zatvora

  • 02.04.2019. 22:01

Okružni sud u Doboju osudio je Dejana Markovića (24) iz Teslića na 13 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Milana Ilinčića (38), kojeg je čakijom izbo po grudima i tijelu.

Zločin se dogodio 5. avgusta prošle godine oko ponoći tokom održavanja narodnog zbora kod manastira Liplje. Ubistvu je prethodila svađa između Markovića i Ilinčića pored točionice za pivo, ispod jednog od šatora. Svađa se ubrzo pretvorila u krvavi napad, u kojem je Marković čakijom nasrnuo na Ilinčića i više puta ga izbo po tijelu.

U presudi se navodi da je Marković ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju teškog pijanstva. Nakon hapšenja izmjereno mu je 2,34 promila alkohola u krvi.

"U namjeri da ga liši života, Marković je nožem na preklapanje, sa oštricom dugačkom osam i po centimetara, zamahnuo prema Ilinčiću. Zadao mu je više uboda po grudnom košu i tijelu, od kojih je Ilinčić podlegao na licu mjesta usljed unutrašnjeg krvarenja", navodi se u presudi.

U izrečenu kaznu od 13 godina zatvora Markoviću je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. avgusta prošle godine. Odlukom suda, mjera pritvora mu je produžena do daljeg, a istovremeno je oslobođen plaćanja sudskih troškova, koji padaju na teret budžetskih korisnika.

Presuda nije pravosnažna i obje strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Zanimljivo je da je Marković i ranije osuđivan, jer je nožem izbo svog prijatelja Darka P. (33), u mjestu Barić, kod Teslića, i to nakon što su cijele noći zajedno pili. Kada su krenuli kući posvađali su se, i Marković je Darka izbo po stomaku, grudnom košu i podlaktici. Srećom, Darko je napad preživio, i to zahvaljujući upravo Markoviću.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)