Zbog pokušaja silovanja

Zbog napada na učenicu pedofilu prijeti do 15 godina robije

  • 15.11.2019. 19:19

Milošu M. (21) iz Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da siluje djevojčicu (16) u toaletu Treće beogradske gimnazije, sada prijeti 15 godina robije.

Jeziv slučaj pokušaja silovanja dogodio se prije dva dana na Vračaru u Beogradu dok je trajala nastava u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

Šesnaestogodišnja djevojčica na putu do škole ni pomislila nije da je neko prati i da će u školi doživjeti najgoru noćnu moru.

Prema informacijama koje posjeduje Blic, Miloš M. uhodio je maloljetnicu sve do njene škole, a ni tu se, međutim, nije zaustavio.

– Ušao je za njom u školu i čekao da mu se ukaže prilika kako bi joj prišao. Kada je djevojčica otišla u toalet, on je to vidio kao šansu da je napadne – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Seksualni predator ušao je za djevojčicom u toalet, zatvorio vrata i stao ispred nje.

– Kada se zatvorio u toalet sa učenicom, počeo je da je dodiruje po struku i zadnjici. Međutim, ni tu se nije zaustavio, već je ruke sklonio sa nje i krenuo da otkopčava kaiš na pantalonama – objašnjava sagovornik.

Preplašena učenica tada je vrisnula i uspjela da pobjegne od osumnjičenog Miloša i otrči do prve učionice.

– Vidno uznemirena, ušla je u učionicu gdje je sve šta joj se desilo u toaletu ispričala profesorki, koja je odmah obavijestila direktora škole o slučaju – kaže sagovornik.

Za to vrijeme manijak je uspio da izađe iz toaleta, a onda je presreo djevojčicu kojoj je poručio da će se sutradan vratiti da je siluje, nakon čega je uspio da pobjegne prije dolaska policije koju su alarmirali zaposleni u školi.

Nakon što je policija došla u školu po prijavi, uzeti su snimci sa video-nadzora koji su ukazali na muškarca koji prati djevojčicu, a zatim ulazi u školu. Kako nikome od zaposlenih, pa ni samoj žrtvi nije bio poznat, policija je fotografiju sa snimka video-nadzora objavila u medijima da bi što pre bio identifikovan. Poslije nekoliko sati potrage ustanovljeno je da se radi o Milošu M.

Manijak je uhapšen u srijedu uveče na Čukarici i određeno mu je zadržavanje do 48 sati po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu. Nakon zadržavanja, biće priveden na saslušanje.

Zbog pokušaja silovanja maloljetnice osumnjičenom Milošu M. prijeti od pet do 15 godina zatvora. Naime, Krivični zakonik Srbije predviđa raspon zakonske kazne od pet do 15 godina za svakog ko pokuša da siluje maloljetnu osobu.