Određen pritvor obojici

Zbog iznude pucao na muškarca u bašti kafane

  • 09.07.2019. 10:41

Dobojski Osnovni sud odredio je jednomjesečni pritvor licima čiji su inicijali M.G. (40) i S.A. (24), oba iz Doboja, zbog izazivanja opšte opasnosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, te iznude u pokušaju, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu.

M.G. je 4. jula u Doboju pokušao da silom i prijetnjom iznudi novac od S.A. 

Dan kasnije S.A. je došao do "Prve srpske pivnice" gdje je u bašti ovog ugostiteljskog objekta sjedio M.G. u društvu sa jednim licem. 

Nakon kraće verbalne prepirke sa M.G, S.A. je izvadio pištolj, za koji nije imao oružni list niti dozvolu za držanje, i ispalio metak prema M.G. u trenutku kada se u neposrednoj blizini nalazilo više lica, nakon čega je uhapšen. 

Tužilac je 6. jula, nakon ispitivanja osumnjičenih, utvrdio da je M.G. počinio krivično djelo iznuda u pokušaju, a S.A. krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog toga što bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivična djela, budući da su skloni kriminalnim radnjama, nasilničkom ponašanju, te vršenju krivičnih djela za koja su više puta pravosnažno osuđivani.

Тагови: