Vraća se u niški zatvor

Završeno psihološko vještačenje Malčanskog berberina

15:27, 24.02.2020.
Izvor: Tanjug
Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin vraća se u niški zatvor, pošto je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, okončano njegovo psihološko veštačenje, saznaje Tanjug.

Nalaz i mišljenje vještaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi isgradu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.

Psihološko vještačenje treba da ocijeni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potjere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

Više javno tužilaštvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao malu Moniku Karimanović.

Za ova kribična dijela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen petog januara, na groblju u rodnom selu Malča.

Policijska potraga njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Monika je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i neko vrijeme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.