Goran Selak potvrdio za ATV

Završeni pretresi u KPZ Banjaluka: Nisu pronađeni nedozvoljeni predmeti

  • 15.09.2019. 12:45

Pretresi u Kazneno-popravnom zavodu u Banjaluci su završeni i tom prilikom nisu pronađeni nedozvoljeni predmeti, potvrdio je ovo za ATV direktor KPZ Banjaluka Goran Selak.

On je rekao da je veoma bitno što nije ništa pronađeno, te pojasnio da je pretresena pritvorska jedinica, kao i odjeljenja pojačanog nadzora.

"U pretresima je učestvovali oko 40 policajaca, te službeni psi. Sve prostorije su detaljno pretresene i nisu pronađeni predmeti koji nisu dozvoljeni za držanje", istakao je Selak za ATV.

On je pojasnio da su ovo redovane aktivnosti, ali koje su i pokazale spremnost zatvorskih policajaca, da u svakom trenutku odgovore na sve izazove.

Posebna jedinica policije Kazneno popravnog zavoda Banjaluka jutros je započela pretres pritvorske jedinice i odjeljenja pojačanog nadzora u ovoj ustanovi. 

Pojačana bezbjednost u KPZ Banjaluka na snazi je već neko vrijeme zbog velikog broja rizičnih pritvorenika koji su u poslednje vrijeme stigli u KPZ. Tu se trenutno nalaze Saša Vidović i Aleksandar Bulatović, koji su osuđeni na ukupno 37 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine, te Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića u Banjaluci. 

Tu su i bivši specijalci Goran Paraš, Aleksandar Popović i Vladan Malić koji su sa Olegom Bandom izvršili pljačku blindiranog vozila na autoputu Banjaluka – Gradiška, kao i Marko Čolić, koji je pretukao novinara Vladimira Kovačevića ali mnogi drugi. 

Pretresi uhapšenih koji zatvorsku kaznu ili pritvor izdržavaju u kazneno popravnim ustanovama u Republici Srpskoj se vrše u kontinuitetu, a mogu biti redovni ili vanredni. S obzirom na trenutno stanje, odnosno veliki broj bezbjednosno interesantnih lica koji se nalaze u banjalučkom KPZ, za očekivati je da mjere pojačane bezbjednosti ostanu na snazi još duže vrijeme.

Тагови: