Slavonija

Zaveo dadilju (13) svoje djece, supruga joj prijetila ubistvom

15:39, 14.11.2019.
Bračni par iz Slavonije nepravomoćno je osuđen na uslovnu kaznu i to zato što je muškarac (41) zaveo djevojčicu (13) koja je radila kao dadilja njegove djece, a njegova supruga (33) zato što joj je prijetila da će je ubiti, piše Glas Slavonije.

Zbog bludnih radnji nad djetetom muškarac je osuđen na 10 mjeseci zatvora, međutim do izvršenja kazne neće doći ako u tri godine ne počini novo krivično djelo. Njegova supruga je osuđena na osam mjeseci zatvora zbog prijetnji djetetu da će ga ubiti, no ni ona neće u zatvor ako u vremenu od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

U optužnici se Slavonca teretilo da je od 2013. do februara 2014. godine u svojoj kući, s namjerom zadovoljenja svog spolnog nagona, znajući da je dadilja  dijete od 13 godina, iskorištavajući odsutnost svoje supruge, u više navrata djevojčicu ljubio i preko odjeće dirao po tijelu.

Supruzi u optužnici piše da je februara 2014. do novembra 2015. godine, nakon što je u mobitelu svog supruga pronašla SMS poruke koje je upućivao 13-godišnjem djetetu, učestalo je vrijeđala dijete govoreći joj da je ku*va koja je zavela njenog muža te joj više puta rekla da će je ubiti i da će joj zabiti nož u leđa. I jedan i drugi na sudu su izjavili da se ne osjećaju krivim, piše Glas Slavonije.

Muškarac je u svojoj obrani naveo kako nije tačno ono za što ga se tereti i da je 13-godišnjakinja dolazila u njihovu kuću, ali da ju on nikad nije neprimjereno dirao niti ljubio već je dolazila jer joj je kod kuće loša situacija. On ne zna zašto ga je neosnovano optužila, jer je on bio s njom u dobrim odnosima i nikad nisu bili u svađi. Njegova supruga tvrdi kako nikad nije prijetila djevojčici, ali da joj je stalno djevojčica radila probleme.

Pročitajte još:

"Nemoj brate molim te": Izbodeni muškarac napadača na ulici preklinjao za život

Stotine ljudi oprostile se od muzičara kojeg je ubila struja

Šta je punca natjeralo da zetu puca u glavu?

Četvorica na jednog: Novi snimak vršnjačkog nasilja

Zet ušao u kuću, tukao nevjenčanu suprugu pa ga punac upucao u glavu

Fatalnu Sunitu ispitivali zbog ubistva, prijetila štakama

Instruktor vožnje poginuo, pozlilo mu dok je ženu vozio ljekaru

U sudaru autobusa i kamiona najmanje 13 osoba poginulo, a 20 povrijeđeno

Blizanci izgubili oca, često nemaju za užinu, a sada trpe nasilje u školi?