Okružno javno tužilaštvo Doboj

Zatraženo izuzimanje dokumentacije i video-nadzora iz Rafinerije

  • 12.10.2018. 14:07

Okružno javno tužilaštvo Doboj zatražilo je od Osnovnog suda u Derventi izdavanje naredbe za privremeno oduzimanje predmeta - dokumentacije i video-nadzora iz Rafinerije nafte u Brodu s ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije koji su se desili u utorak, 9. oktobra, potvrđeno je Srni iz dobojskog Tužilaštva.

Iz Tužilaštva navode da je izdata i naredba ljekaru obducentu za pregled i obdukciju tijela smrtno stradalog radnika Ljube Patkovića iz Broda radi utvrđivanja uzroka smrti. 

S ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije u Rafineriji nafte, Tužilaštvo od 10. oktobra preduzima radnje uviđaja lica mjesta zajedno sa službenicima Policijske uprave Doboj, koji još nije okončan. 

Radi se na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do eksplozije i požara, te pronalasku i izuzimanju tragova koji će biti poslati na vještačenje. 

Po okončanju naređenih istražnih radnji i na osnovu dobijenih rezultata i prikupljenih dokaza, biće odlučeno o daljem toku postupka u predmetnom slučaju. 

U utorak, 9. oktobra, u večernjim časovima u krugu Rafinerije nafte u Brodu došlo je do eksplozije i požara većih razmjera, kada je smrtno stradao jedan radnik, a 10 povrijeđeno.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.