Beograd

Zaplijenjen luksuzni sat od 22.000 evra

11:24, 25.06.2020.
Izvor: Tanjug
Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla" zaplijenili luksuzni sat "odmar pige", vrijedan 22.000 evra.

Prekršaj je otkriven juče, kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen 41-godišnji srpski državljanin, po zanimanju građevinski nadzornik, koji je doputovao letom iz Beča.

Bez obzira što je negirao da ima nešto za prijavljivanje, carinik je odlučio da njegov kofer pregleda da skeneru za prtljag.

Tom prilikom su među garderobom uočene konture ručnog sata, pa je od putnika zatraženo da otvori kofer radi uvida u njegovu sadržinu.

Prilikom detaljnog pregleda u koferu je pronađen muški ručni sat "Audemars Piguet", sa kompletnom pratećom dokumentacijom, originalnim sertifikatom, garancijom i priznanicom, iz koje se vidi da je sat kupljen prethodnog dana u Frankfurtu i da je plaćen 22.000 evra.

Kako je putnik bio dužan da sat prijavi prilikom ulaska u Republiku Srbiju, radi plaćanja uvoznih dažbina, a nije to učinio, on će biti privremeno zadržan, dok se ne okonča prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Iz Uprave carina podsjećaju da državljani Srbije bez plaćanja carine i PDV, pored ličnog prtljaga, u zemlju mogu unijeti i robu čija vrijednost ne prelazi 100 evra.