Split i okolina centar kriminalnih okršaja

Zapaljeni BMW pripada Čabraji!

  • 16.06.2020. 10:01

Kako neslužbeno doznaje portal 24sata.hr, BMW koji je izgorio u Kaštel Lukšiću u noći na utorak u vlasništvu je Joze Čabraje, koji je ranjen u vatrenom obračunu u nedjelju u Kaštel Kambelovcu.

"Probudila me eksplozija. Sve je bilo puno dima", rekao je očevidac o požaru na BMW-u koji je izgorio u noći na utorak u Kaštel Lukšiću.

Kako neslužbeno doznaje portal 24sata.hr, BMW koji je izgorio u vlasništvu je Joze Čabraje, koji je ranjen u vatrenom obračunu u nedjelju u Kaštel Kambelovcu.

U okršaju je ubijen bokser Mario Boljat, a ranjen je Jozo Čabraja i još jedan muškarac. Čabraja je dobio metak u bedrenu kost i tokom današnjeg dana bi trebao biti operisan.

Ovo mu je treći put da je preživio atentat.

"Auto je gorio pola sata!"

Vatra se s BMW-a proširila na Suzuki, fasadu napuštene kuće i na dio ljetnog vrta, potvrdila je splitska policija.

Požar je izbio u ulici Josipa Omašića oko 2:20 sati, a vatrogasci su ga ugasili u 2:50 sati. 

"Svi susjedi su se probudili. Auto je gorio oko pola sata", dodao je očevidac.

Nastavak okršaja?

Podsjećamo, u nedjelju nešto prije ponoći u Kaštel Kambelovcu ubijen je lokalni bokser Mario Boljat (36), a ranjena su još dva muškarca od kojih je jedan Jozo Čabraja (29) koji je prošle godine preživio dvije pucnjave.

Lokalni bokser Mario Boljat (36), poznatiji u splitskim borilačkim krugovima kao “Pajkić”, nakon svađe i tuče ubijen je u nedjelju naveče s tri hica u srce iz pištolja odmah pored rive, ispred dječjeg vrtića u Kambelovcu.

Nije ga spasio ni pancir koji je nosio. Ranjena su dvojica učesnika pucnjave, od kojih je jedan dobro poznati lik iz crne hronike. Naime, Jozi Čabraji (29) ovo je već treća pucnjava koju je uspio preživjeti. 

Još jedan muškarac (33) je ranjen, a tri muškarca su ubrzo privedena. Pištolj iz kojeg se pucalo nije pronađen.

"Malo prije 23 sata čuo sam neko prepiranje oko kuće. Nije to ništa čudno, tu svaku veče bude krcato. Sjedi se, pijucka... A onda sam čuo pucnjeve. Prvo sam mislio da je vatromet jer tu znaju nekad biti veselice, znaju se bacati petarde, bengalke, ... Ali onda su se opet čula dva, tri pucnja. E, tad je počela vika komšija. Jedna komšinica je vrištala: ‘Dijete mi je vani!" - govori sagovornik za gorepomenuti portal.

"Njoj je curica bila vani, razumijete. Istrčala je iz kuće. Kaže mi da je naletjela na čovjeka s pištoljem u ruci koji ju je odgurnuo. Mislim da je ona zvala Hitnu i policajce", priča Kaštelanin.

Obračun zbog kamatarenja?

Kako kaže, poznavao je ubijenog Boljata iz viđenja. U Kaštelima se priča da je obračun navodno bio zbog kamatarenja. Treći ranjeni je vlasnik kafića u Kaštel Novom, navodno su ga Čabraja i Boljat trebali zaštititi, ali situacija se očito drukčije odvila.

"Ma strašno je sve to. Eno tamo, 300 metara dalje je pekara pred kojom se okupljaju kolone mladosti. Nikad ne znaš gdje će metak odletjeti", rekao nam je jedan od komšija iz Kaštela.

Prema svemu sudeći, napadači su za Boljata i Čabraju organizirali sačekušu te su došli s tri automobila koji su bili parkirani nešto dalje od mjesta obračuna. Nakon okršaja su pobjegli, a policija je u ponedjeljak ujutro pretraživala sve nadzorne kamere na tom području.

I ubijeni Boljat i Čabraja već su preživjeli atentate. Čabraja čak dva. Marija Boljata “Pajkića” je u maju 2010. na groblju u Kaštel Štafiliću s pet metaka izrešetao Boris Pajić iz BiH, koji je za to djelo dobio dvije godine zatvora.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)