Zapalio se šator u kojem je spavao - Čobanin podlegao povredama

  • 09.03.2021. 19:05

Čobanin Nihad Z. (49) sa područja opštine Doboj Istok preminuo je od teških opekotina koje je zadobio nakon što se zapalio šator u kojem je spavao, potvrđeno je za Srpskainfo.

Do požara je došlo u nedjelju uveče u mjestu Stanić Rijeka na području Doboja.

– U šatoru je, osim Nihada, bio i vlasnik stada ovaca, Selvedin M, sa područja Žepča. Budući da su protekle noći bile dosta hladne i temperatura se spuštala ispod nule, a bilo je i mraza, oni su naložili vatru pored šatora, koji su postavili nedaleko od stada ovaca – rekao je izvor blizak istrazi.

Najvjerovatnije je da je to veče duvao jak vjetar i da se požar proširio na šator.

Borba s vatrom

Izvor Srpskainfo kaže da su Selvedina u jednom momentu probudili dim i vatra, te da je on pokušavao sve kako bi izvukao Nihada iz zapaljenog šatora.

– U pitanju je šator koji je od takvog materijala da se vatra veoma brzo rasplamsala. Taj materijal se, između ostalog, počeo topiti i padati po njima. Iako je Selvedin uložio nadljudske napore da izvuče Nihada, bilo je prekasno. Nihad je zadobio po život opasne povrede  – pojasnio je pomenuti izvor.

Prema njegovim riječima, i Selvedin je zadobio teške opekotine po tijelu.

– Nihad je zadobio opekotine po cijelom tijelu. Njemu je prvo ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja u Klokotnici, nakon čega je prevezen na Univerzitetski klinički centar Tuzla, ali i pored svih napora ljekara, nije mu bilo spasa. On je preminuo 8. marta oko 16 časova od posljedica povreda odnosno teških opekotina – pojasnio je naš sagovornik uključen u cijelu istragu.

Hladne noći

Dodaje da su noći u ovom periodu veoma hladne i da je ovo jedni način da se ljudi koji čuvaju stoku ugriju.

– Vjerovatno da su vatru naložili veoma blizu šatora, kako bi im bilo toplije. Međutim, da li je vatra bila prejaka ili je vjetar duvao, ona je zahvatila šator i tu kreće prava borba – istakao je izvor Srpskainfo.

Podsjetimo, ovaj slučaj je Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljen 7. marta oko 22.45.

– Prijavljeno je da je u dobojskom mjestu Stanić Rijeka, na njivi, došlo do zapaljenja šatora koji koriste nomadi,  ispred kojeg je gorjela vatra – saopšteno je iz dobojske policije.

Uviđaj

Uviđaj su 8. marta obavili policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 zajedno s inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj.

– O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Rad po navedenom je u toku – pojasnila je portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez.

Zbog niskih temperatura, ali i paljenja korova u proteklih mjesec dana na području Republike Srpske bilo je više žrtava, koje su nastradale u požaru.

Iz policije su do sada više puta upozoravali građane da budu oprezni prilikom paljenja otpada i sličnih stvari.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.