Prijedor

Žandarmerija od Bukve oduzela bombe i raketni bacač

  • 25.09.2019. 12:47

Miladin Bukva iz Prijedora uhapšen je u policijskoj akciji u tom gradu, a policija je kod njega pronašla i oduzela vojno naoružanje.

Prema našim informacijama, Bukva je stari policijski znanac i do sada je više puta hapšen zbog raznih krivičnih djela, a neko vrijeme proveo je i u zatvoru.

U Policijskoj upravi Prijedor su potvrdili, navodeći inicijale, da su u nedjelju uveče prilikom pojačanih aktivnosti zaustavili i kontrolisali automobil „hjundaji“ kojim je upravljao upravo Bukva.

"Prilikom pregleda automobila pronađen je i privremeno oduzet jedan ručni raketni bacač „zolja“, kao i tri ručne bombe", rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Pretres

Ona je dodala da je o svemu obaviješten Okružni tužilac OJT Prijedor, a Bukva je odmah priveden.

"Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta OJT Prijedor biće podnesen izvještaj protiv Bukve zbog krivičnog djela “nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, pojasnila je Pačarizova, ne navodeći ime osumnjičenog.

Prema pričama očevidaca, Bukvu su uhapsili pripadnici Žandermerije kada su ga zaustavili u blizini kružnog toka u Prijedoru.

"Vidio sam da su mu prišli policajci s fantomkama na glavi i da su krenuli da pregledaju njegov automobil. Ubrzo su otvorili prtljažnik njegovog vozila i tada je tu prišlo više policajaca. Kasnije sam vidio da nešto vade iz prtljažnika, ali pošto je bila noć nisam mogao vidjeti o čemu je riječ", rekao je jedan od očevidaca.

Oružje za prodaju

Izvor Srpskainfo otkriva da su policajci u prtljažniku našli „zolju“, kao i tri ručne bombe, poslije čega je Bukva odmah uhapšen.

"On je jednostavno naišao na pojačanu kontrolu koju smo imali taj dan. Kada su policajci vidjeli koga su zaustavili odmah su krenuli u dateljniji pregled automobila", pojašnjava naš izvor.

Nakon što je naoružanje pronađeno Bukva je uhapšen i priveden u službene prostorije na kriminalistčku obradu.

"Tokom saslušanja on nije želio otkriti gdje je išao sa oružjem, ali inspektori sumnjaju da je vjerovatno pokušao da ga nekom proda. Međutim, to će biti veoma teško dokazati. Zbog toga će protiv njega biti podesen izvještaj samo za nedozvoljeno držanje oružja", kaže naš sagovornik.

Više puta hapšen

On ističe da je Bukva godinama unazad poznat policiji po krivičnim djelima i da je više puta hapšen, ali i osuđivan.

Njegovo ime u javnosti se spominjalo i 2013. godine, kada je bio osumnjičen da je u Prijedoru namjerno zapalio automobil „pežo 206“. On je tog dana vozio pomenuto vozilo, a zatim ga zapalio na ostrvu prijedorskog kružnog toka.

Tom prilikom je i on zadobio opekotine. U to vrijeme vrijednost ovog automobila se procjenjivala na 10.000 maraka.

Prijetnje i iznude

Miladin Bukva hapšen je i 2014. godine zbog iznude i nanošenja tjelesnih povreda.

Njega je tada prijavio Danijel K, koji je rekao da ga je Bukva nazvao i rekao da ima dva sata da mu donese 10.000 maraka ili da će ubiti i njega i njegovu porodicu.

Nakon toga je napao njegovog oca i nanio mu povrede.

(Srpskainfo)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.