Ubistvo dva lica u Trnopolju

Zajednička istraga norveškog tima i MUP-a Srpske

  • 03.09.2018. 18:36

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održali su danas u Banjaluci prvi konstruktivni sastanak sa norveškim timom istražilaca, u vezi sa vođenjem krivičnog postupka protiv lica čiji su inicijali Z.K. zbog ubistva dva lica u Trnopolju 28. jula 2014. godine.

"Pripadnici norveškog tima će u narednom periodu u saradnji za pripadnicima Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Prijedor preduzeti niz operativno-taktičkih mjera i radnji, s ciljem izuzimanja dokaznih materijala, u skladu sa norveškim zakonodavstvom, kompletiranja kričnog predmeta, te daljeg krivičnog gonjenja Z.K", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske. 

Policijski tužilac Norveške, koji je predvodio tim istražilaca iz ove zemlje, izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje povodom ovog slučaja, ali i dosadašnjeg pozitivnog iskustva stečenog kroz raniju saradnju sa MUP-om Srpske. 

Iz Ministarstva podsjećaju da se ova saradnja odvija na osnovu Evropske konvencije o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima, kao i na osnovu drugih međunarodnih konvencija kojima je uređena ova oblast. 

Pripadnici Policijske uprave Prijedor podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka 1. avgusta. 2014. godine izvještaj protiv Z.K. o izvršenom krivičnom djelu teško ubistvo dva lica u Trnopolju. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.