FUP o pronalasku i likvidaciji Gačića

Zahvalnost građanima i bezbjednosnim agencijama

15:51, 13.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Federalna uprava policije /FUP/ zahvalila je svim građanima koji su dali informacije o višestrukom ubici Edinu Gačiću i njegovom kretanju, kao i pripadnicima bezbjednosnih agencija i drugim institucijama BiH koje su dale punu podršku u svim aktivnostima u vezi sa pronalaženjem Gačića.

Pripadnici FUP-a su od 9. februara kontinuirano preduzimali mjere i radnje na pronalaženju Gačića, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo i uz saradnju ostalih kantonalnih tužilaštava, te veliku podršku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, MUP-a Republike Srpske, Federalne Uprave civilne zaštite, Agencije za istrage i zaštitu i Granične policije BiH, saopšteno je iz FUP-a. 

Edin Gačić, koji je osumnjičen za dva brutalna ubistva, ubijen je sinoć nakon što je ranio jednog policajca u Kantonu Sarajevo. 

Gačić je osumnjičen da je 6. februara u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića nakon čega se dao u bjekstvo. 

Gačić je osumnjičen da je 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je obezbjeđivao strelište. 

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebalo da preuzme smjenu. 

Edin Gačić bio je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", a prije ovog počinio je još dva ubistva. 

Gačić je 1998. godine ubio saborca Ismeta Gunića, a 2002. godine život je oduzeo svojoj majci.