PU Banjaluka

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nezakonitog okupljanja pred Parlamentom RS

  • 21.12.2018. 13:16

"Nakon okupljanja članova grupe „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjaluci, 17.12.2018. godine, okupljanje je nastavljeno na prostoru ispred objekta Narodne skupštine Republike Srpske gdje je u toku bila posebna sjednica Narodne skupštine. Okupljanje građana organizovano je na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske", navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Navodi se da su policijski službenici obezbjedili navedeno okupljanje.

"Protiv do sada identifikovanih dvadeset učesnika navedenog okupljanja za koje je utvrđeno da su postupali suprotno Zakonu o javnom okupljanju Republike Srpske i Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske, nadležnom sudu je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", navodi se u saopštenju.
  

Dodaje se da olicijski službenici nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanja postojanja elemenata izvršenog krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“.


Iz PU Banjaluka pozivaju građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja.

Тагови: