PU Banjaluka

Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u Banjaluci

  • 21.12.2018. 11:29

Stanje bezbjednosti na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka u novembru bilo je zadovoljavajuće, izjavio je načelnik Uprave Željko Spasojević.

Spasojević je danas na konferenciji za novinare naveo da je u novembru evidentirano 177 krivičnih djela, što je za 27,5 odsto manje u odnosu na novembar 2017. godine, te naglasio da je ukupno riješeno 77,5 odsto krivičnih djela. 

Prema njegovim riječima iz oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano je 159 krivičnih djela, odnosno 21,3 odsto manje, krivičnih djela protiv imovine 105 ili 26 odsto manje, te osam krivičnih djela protiv života i tijela, što je 50 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. 

On je naglasio da nema evidentiranih krivičnih djela ubistva, kao i da je smanjen broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira. 

Spasojević je naveo da je u oblasti zloupotrebe opojnih droga otkriveno pet krivičnih djela, te je nadležnom tužilaštvu dostavljeno isto toliko izvještaja protiv šest osumnjičenih. 

Podneseno je 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, a oduzeta je i određena količina različitih opojnih droga. 

Spasojević je naveo da je iz oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno pet krivičnih djela, podnesena su četiri izvještaja protiv četiri lica, a izvršenjem ovih djela pričinjena je materijalna šteta od oko 139.000 KM. 

Govoreći o saobraćajnim nesrećama, Spasojević je saopštio da je evidentirano 326, što je manje za 9,2 odsto u odnosu na novembar prošle godine. 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković rekao je da je u decembru rasvijetljeno 11 krivičnih djela razbojništva, izvršenih na području Banjaluke i Laktaša u kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 24.100 KM. 

Načelnik Sektora policije Radenko Stakić najavio je da će se na području Policijske uprave Banjaluka za vrijeme predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika provoditi niz aktivnosti, s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti. 

"Aktivnosti će se realizovati kroz pojačano prisustvo policijskih službenika na lokacijama gdje će se okupljati veći broj građana radi obilježavanja praznika, kao i kroz pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i brzinu kretanja vozila", precizirao je Stakić. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.