Priznala krivicu

Za ubistvo bebe majci 14 godina zatvora

  • 26.03.2019. 11:58

Mladenka Šimić priznala je krivicu za ubistvo svog tek rođenog djeteta te joj je Kantonalni sud u Mostaru izrekao kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina. 

Mladenka je s Tužilaštvom potpisala sporazum o priznanju krivice.

Njen suprug Mile Šimić je, takođe, ranije priznao krivicu i dobio 15 godina zatvora. On je 6. septembra došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece.

Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela šta će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom i bacio je u provaliju.

Novorođenče je glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo teške ozljede glave, usljed kojih je nastupila smrt. Supružnici su se vratili u vozilo i zajedno s dvoje djece krenuli prema Mostaru i preko Žovnice se uputili u Grude.

Šokantan slučaj otkriven je 12. septembra prošle godine. Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su smještena u „Majčino selo“ u Međugorju.
 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок