Prijedor

Za šest mjeseci evidentiran 491 migrant

  • 11.07.2019. 12:42

Na području prijedorske Policijske uprave je tokom šest mjeseci ove godine ukupno evidentiran i kontrolisan 491 migrant, a najveći broj migranata je zabilježen na području opštine Kozarska Dubica i grada Prijedora, rečeno je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare ove uprave.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović istakao je da je u ovom periodu održano zadovoljavajuće stanje bezbjednosti, uprkos ubistvu policajca u LJubiji 21. aprila, koje je bitno uznemirilo javnost. 

Vujanović je stanje javnog reda ocijenio kao stabilno, a budući da je sezona godišnjih odmora, apelovao je na građane da tokom odsustva posvete dodatnu pažnju na zaštitu svoje imovine, koja je izložena i pogodna za izvršenje krivičnih djela. 

On je naveo da je evidentirano pet slučajeva koji se dovode u vezu sa incidentima motivisanim mržnjom i predrasudama i svi su rasvijetljeni, odnosno izvršioci su identifikovani, te utvrđeno da su neki od njih bili motivisani predrasudama, kao i da je među njima bilo i duševno oboljelih. 

Vujanović je naglasio da je zajedno sa lokalnom zajednicom, a u skladu sa Planom prevencije, poslata jasna poruka čiji je cilj ostvarivanje generalne i specijalne prevencije prema izvršiocima navedenih incidenata. 

On je rekao da su u prvoj polovini ove godine na području djelovanja Policijske uprave Prijedor evidentirana 503 krivična djela, što je za 6,6 odsto više u odnosu na uporedni period 2018. godine, a ukupna rasvijetljenost iznosi 84,5 odsto. 

Vujanović je istakao da je u ovom šestomjesečnom periodu evidentirano 40 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, a materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima, kao i stečena protivpravna imovinska korist, iznose više od 2.000.000 KM. 

"Kontinuitet dobrih rezultata rada u oblasti otkrivanja krivičnih djela zloupotrebe droge je nastavljen, te je povećan broj otkrivenih slučajeva i samo u junu je prilikom preduzimanja aktivnosti na sprečavanju ove vrste zloupotrebe u Prijedoru kod jednog lica pronađeno više od kilograma marihuane", istakao je Vujanović. 

Načelnik Sektora policije Mario Milašin naveo je da je u izvještajnom periodu iz oblasti javnog reda i mira evidentirano ukupno 176 narušavanja javnog reda i mira, odnosno 225 prekršaja, a svi javni skupovi koji su održani na području ove uprave protekli su bez incidenata. 

Milašin je rekao da su u oblasti bezbjednosti saobraćaja tokom proteklih šest mjeseci evidentirane ukupno 402 saobraćajne nezgode, od čega šest sa smrtno stradalim licima - dva vozača, jedan suvozač, jedan motociklista, jedan pješak i jedno lice koje se vozilo na traktoru.   

"Iz saobraćaja su isključena 1.382 vozača, od kojih 1.089 ili šest vozača dnevno zbog vožnje pod uticajem alkohola, zbog upravljanja prije sticanja prava 234", rekao je Milašin i dodao da je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opijata isključeno šest vozača, kao i 52 vozača iz ostalih razloga.

On je naveo da je iz saobraćaja isključeno 466 vozila, od čega zbog tehničke neispravnosti 187, zbog isteka registracije 226, te zbog ostalih razloga 53 vozila. 

Policijska uprava Prijedor apelovala je da vozači poštuju zakonske odredbe, prethodno provjere ispravnost vozila, odnosno da posjeduju potrebnu opremu i na taj način zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.