MUP Srpske

Za pet mjeseci zaplijenjeno više od 340 kilograma narkotika

  • 26.06.2019. 09:19

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske otkrili su u prvih pet mjeseci ove godine 406 slučajeva zloupotrebe droge i zaplijenili više od 340 kilograma narkotika.

Iz MUP-a Srpske je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, saopšteno da su policijski službenici u ovom periodu otkrili 102 krivična djela i 304 prekršaja iz ove oblasti. 

Policija je zaplijenila 337.702,75 grama marihuane, 4.262,41 grama hašiša, 78,73 grama kokaina, 1.194,66 grama anfetamina i 94,8 komada ekstazija. 

Iz MUP-a navode da su sproveli niz akcija usmjerenih na otkrivanje i razbijanje kriminalnih grupa koje se bave neovlašćenom proizvodnjom i prometom droge, kao što su "Krupac", "Vitorog", "Klub" i "Klub dva", koje su rezultirale pljenidbom veće količine razne droge i hapšenjem i procesuiranjem većeg broja lica. 

Policijski službenici svakodnevno, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, preduzimaju preventivne i represivne mjere koje se tiču evidentiranja i sankcionisanja krivičnih djela i prekršaja iz ove oblasti. 

Kontinuirano se održavaju predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola o štetnosti konzumiranja droge, navedeno je u saopštenju. 

Komisija za suzbijanje zloupotrebe droge u Republici Srpskoj u saradnji sa MUP-om, nadležnim ministarstvima i drugim institucijama i tijelima i ove godine učestvuje u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge. 

Tim povodom policijski službenici će na info-pultovima u centru gradova dijeliti informativne letke pod sloganom "Odupri se virtuelnim izazovima", te podsjetiti građane na štetnost droge po zdravlje pojedinca i bezbjednost zajednice. 

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина