Hadžići

Vozač mješalice sjeo na put i jecao kad je vidio troje mrtvih

  • 01.10.2019. 17:17

Mlada majka Adna Divović – Serdarević i njena čestveromjesečna beba smrtno su stradale kada je “pežo 307” u kojem su bile podletio pod kamion mješalicu, na magistralnom putu M-17 u naselju Zovik kod Hadžića, prema Sarajevu.

U ovoj nezapamćenoj tragediji život je izgubila i starija žena, baka stradale bebe, koja se nalazila na suvozačevom mjestu u smrskanom vozilu, piše Avaz.

Od siline udara, dijelovi oba automobila bili su razbacani na sve strane.  Stradale su se vraćale kući iz pravca Hadžića u Tarčin gdje su i živjele.

Mještani naselja Gradac, koje se nalazi neposredno uz magistralu, čuli su jak prasak i odmah dotrčali do mjesta nesreće.

Nekoliko mladića pokušalo je otvoriti vrata uništenog vozila da bi pomogli žrtvama, ali u tome nisu uspjeli.

Ubrzo je na mjesto tragedije pristigla i ekipa Hitne pomoći, ali ljekari su na žalost mogli samo konstatovati smrt.

Vozač mješalice je prošao bez većih povreda, a nakon ukazane pomoći odveden je u Policijsku stanicu Hadžići gdje je alkotestiran. On se nakon toga vratio na mjesto nesreće gdje je plakao s skrivajući lice šakama, sjedeći na putu.

Kada je rodbina strdalih pristigla na mjesto tragedije zavladao je očaj. U nevjerici su posmatrali smrskano vozilo plačući dozivajući imena stradalih žena i djeteta.

Plač i vriska odzvanjali su Zovikom, a zbog pretrpljenog šoka medicinske ekipe su članovima porodice ukazivale pomoć.

Nakon što je završen uviđaj, vatrogasci su iz olupine “pežoa” pomoću hidrauličnih makaza izvukli tijela nastradalih.

"Na intervenciji je bilo nas pet vatrogasaca sa dva vozila. Iako je naša misija da spasavamo živote, ovaj put nismo uspjeli u tome. Ovo je događaj koji će definitvno ostaviti tužni trag u našim sjećanjima", za Avaz je kazao Memagić Danis, zamjenik komandira vatrogasne jednice na Stupu.

Uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac sarajevskog tužilaštva trajao je par sati, a saobraćaj je bio preusmjeren preko naselja Gradac i autoputa A-1.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија