Nesreća u Jošavci

Voz izletio sa šina, povrijeđen mašinovođa

  • 06.01.2019. 19:22

Mašinovođa je povrijeđen, dok je svih 12 putnika prošlo bez povreda, nakon što je sinoć, nešto poslije devet sati, voz izletio sa šina u mjestu Jošavka na relaciji Doboj - Banja Luka, kada je naletio na stijenu koja se odronila.  Mašinovođa je operisan u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, zbog frakture nosa i povrede lica, i njegovo stanje je za sada stabilno. Za putnike je organizovan prevoz.

U Sekciji za održavanje pruge ŽRS kažu da oni redovno sa pruga uklanjaju sve što bi moglo da ometa saobraćaj, ali da je nesretna okolnost što se odron desio neposredno prije prolaska voza.

Pripadnici MUP-a Srpske i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske su već sinoć bile na mjestu nesreće. Na teren je izašao i pomoćni voz, koji treba da izvuče putnička kola nazad na šine, a nakon njega i lokomotivu. U Željeznicama kažu da je sreća što voz nije oštetio strujne vodove, jer bi onda šteta bila daleko veća.

"Dežurne ekipe ŽRS odmah po nastanku vanrednog događaja su izašle na lice mjesta. Preduzimaju sve radnje kako bi se stijenska masa koja se obrušila na prugu uklonila, i kako bi se uspostavio redovan saobraćaj," rekao je Igor Vasiljević, v.d. izvršnog direktora poslova infrastrukture Željeznica RS. 

Radnici na pruzi će raditi do duboko u noć, dok se pruga sasvim ne raščisti. Kada taj posao bude gotov, na dionici od Šnjegotine do Jošavke, na kojoj se desila nesreća, vjerovatno će se još neko vrijeme voziti ograničenom brzinom.

Тагови: