Podgorica

Vođa kavačkog klana pušten iz pritvora

  • 19.12.2019. 20:52

Slobodan Kašćelan, koji važi za vođu kavačkog klana, pušten je iz pritvora u Spužu nakon što je Viši sud obavijestio upravu zatvora da je položio kauciju.

Viši sud u Podgorici prihvatio je ranije kauciju koju je ponudio Slobodan Kašćelan, koji slovi za vođu kavačkog klana za njegovo puštanje iz pritvora.

Kaucija se sastoji od stavljanja pod hipoteku nekretnina u vrijednosti od 501.700 evra i polaganja 5.000 evra gotovog novca.

Rješenjem je predviđeno da nakon polaganja novca i upisa hipoteke, on bude pušten iz pritvora, ali i da će mu biti određene mjere nadzora i oduzet pasoš.

Slobodan Kašćelan, koji slovi za vođu kriminalnog "kavačkog klana", osuđen je u prvostepenom postupku u septembru na dve godine i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora I. Markovića, dok je Marković osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana. Ranije su okrivljenima izricane presude u odsustvu Kašćelana, koji se tada nalazio u bjekstvu.

On je uhapšen u Češkoj 13. decembra 2018. godine. Iz policije su tada saopštili da je on prije hapšenja u Češkoj često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete, zbog čega su morali da sarađuju sa policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova.

Češke vlasti su ga u februaru izručile Crnoj Gori. Za njim je bila raspisana potjernica zbog sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo.