"Kasa 2" na teritoriji Istočnog Sarajeva

Vlasnici ugostiteljskih objekata osumnjičeni za utaju poreza

  • 12.04.2019. 19:15

SIPA je pretresla 11 stambenih i poslovnih objekata na području grada Istočno Sarajevo. Akcija “Kasa 2” krenula je u ranim jutarnjim satima, a pripadnici Agencije pretresli su sedam lica, od kojih je šestoro zadržano u pritvoru. Osumnjičeni su za prevaru sa fiskalnim kasama, odnosno utaju poreza.  

“Postoje osnovi sumnje da su lica lišena slobode počinila krivična djela propisana krivičnim zakonom Republike Srpske, odnosno utaja poreza, doprinosa i kompjuterska prevara. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, USB stikovi, kao i drugi uređaji u koje su pohranjeni određeni elektronski podaci,“ rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Pretresene su lokacije i izuzeti su dokumenti i iz ugostiteljskih objekata u Istočnom Novom Sarajevu, na Jahorini i u Palama, kao i iz jednog računovodstvenog servisa. 

“Uhapšena lica nalaze se u prostorijama SIPA-e. Nakon kriminalističke obrade biće predati Osnovnom Sudu u Sokocu i Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, po čijem nalogu je sprovedena akcija "Kasa 2". Kako ATV nezvanično saznaje, aktivnosti SIPA-e, biće nastavljene. “

Već sutra, SIPA bi mogla zakucati na vrata i drugim ugostiteljskim objektima koji nisu imali fiskalu kasu ili nisu izdavali fiskalne račune. Prije dvije sedmice na teritoriji Kantona Sarajevo SIPA je sprovela akciju “ Kasa” u kojoj je lišeno slobode 12 lica i pretreseno pet ugostiteljskih objekata. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина