Nastavljeno suđenje

Vještak utvrdio da je optuženi Bilčar u afektu ubio Milovanovića

  • 19.04.2019. 19:31

Optuženi za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice, Goran Bilčar kobne noći bio je smanjene uračunljivosti - posvjedočio je vještak sudske psihijatrije Milan Stojaković u Okružnom sudu u Banjaluci.

Stojaković, čije je vještačenje predložio advokat optuženog, ustvanovio je da je Bilčar mentalno stabilna osoba, ali da se teško bori sa strahom jer godinama pati od epilepsije. Bilčar mu je, kako tvrdi, na ispitivanju priznao i da u noći kada se desilo ubistvo nije popio terapiju, jer je konzumirao alkohol. 

"U konstelaciji stanja povišene emocionalne uzbuđenosti, to jeste razdraženosti, strah, bijes, ljutnja, gnijev što predstavlja niži nivo afektivnog stanja, uz dodatni uticaj oštećenog. Zbog unaprijed navedene konstelacije, in tempore criminis, ispitanik se nalazio u stanju privremene psihičke poremećenosti srednjeg stepena", istakao je Milan Stojaković, vještak.  

Tužilac Saša Labotić prigovorio je da je iskaz vještaka nepotpun, tvrdeći da je sačinjen isključivo kako bi odbranio optuženog za ubistvo. Na iskaz vještaka prigovorila je i odbrana optuženih za učestvovanje u tuči, jer nije razmatrana i činjenica da su obe grupe mladića bile u alkoholisanom stanju.

"Za odbranu je iznenađujuće da alkohol nije uzet u razmatranje i opšte obrazovanje koje smo mi imali i koje mi imamo, znamo da alkohol utiče itekako. Bez obzira na činjenicu što je uvaženi  profesor rekao da nema elemenata", naglasio je Miljkan Pucar, advokat.  

Na današnjem ročištu očekivalo se i saslušanje Gorana Bilčara, koji se po optužnici tereti da je Bojana Milovanovića oktobra prošle godine u Banjaluci ubio ubodom šrafcigerom u glavu. Za učestvovanje u tuči optuženi su Marko Mihajlović iz Banjaluke, i Đorđe Đenadija i Đorđe Borovčanin iz Kozarske Dubice. 

Saslušanje optuženih u svojstvu svjedoka ipak se očekuje 28. maja kada je zakazano naredno ročište. Tada će i završne riječi iznijeti i tužilac u ovom predmetu, ali i odbrana optuženih. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник